perjantai 30. huhtikuuta 2010

Kyytiläiset

Yrityskierroista en tiedä, olen tippunut jo laskuista. Kiertopäivän sentään tiedän, eli tänään on kp17 ja pp0! Jossain tuolla masussani köllöttelee kaksi pientä sissiä, molemmat sulatetut alkiot selviytyivät pakastuksesta. Toinen oli siirtohetkellä 8-soluinen ja toinen sissi 6-soluinen. Eivät top-alkioita kumpikaan, mutta hyvältä näyttivät kuitenkin. Pakkasessa on vielä 4 alkiota, kahta siirtoa varten.

Siirto itsessään meni taas sutjakasti, lääkärikin oikein kehaisi että "sinulla ovat nämä siirrot todella helppoja". Niin, ja olihan limakalvokin taas kerran hyvä, lääkäri puhui muistaakseni 13 millistä. Kaikki edellytykset siis olemassa.

Ennen siirtoa lääkäri kysyi että olimmeko miehen kanssa keskustelleet kahden alkion siirtämisestä ja mahdollisesta kaksoisraskaudesta. Tähän vastaus oli että kyllä olimme. Ajatus kaksosista on huimaava, mutta ei kuitenkaan mahdoton. Seuraava kysymys oli, että olethan terve ihminen eikä sinulla ole perussairauksia? Taas sai huomata, kuinka tarkkaan lääkärit lukevat ihmisten sairauskertomuksia (tai mitä ne nyt ovatkaan) julkisella puolella... Tähän taas oli pakko vastata että perussairaus löytyy. MS on toki semmoinen peikko, että pakkohan se on huomioida. Onneksi meillä on tukiverkostoa, joka voi tulla avuksi jos mäsä aktivoituu synnytyksen jälkeen. Jos tukiverkostoa ei olisi, en tiedä olisinko itsekään halunnut kahden alkion siirtoa. Vaan onneksi tosiaan läheltä löytyy ihania ihmisiä (lähimpänä miehen vanhemmat), joiden ansiosta uskallettiin ottaa kaksi kyytiläistä mukaan.

Kaksi viikkoa testipäivään. Miten näistä piinapäivistä taas selviää..?

Pöydällä on pino vauvalehtiä, jotka hain kirjastosta. Tänään postilaatikkoon kolahti myös uusin Simpukka-lehti. Lapsettomien lauantaina olisi lähikaupungissa yleisötilaisuus, jonne tekisi kovasti mieli lähteä. Yksin en uskalla, toivottavasti saan miehen lähtemään mukaan.

Ihanaa kun on viikonloppu edessä, voin rauhassa keskittyä "hautomiseen" ja vauva-ajatuksiin. Äsken kun valittelin miehelle että miten mulla voi taas olla nälkä, tämä tuumasi että "sähän syöt nyt kolmen edestä". Ihan totta! :)

1 kommentti:

  1. Ihana, kun saitte 2 matkaan :-). Toivotaan, että tarraavat molemmat oikein tiukasti kiinni. Aurinkoista piinailua! Tuuli

    VastaaPoista