sunnuntai 16. toukokuuta 2010

Eihän tämän nyt näin pitänyt mennä

Tein pp14 aamulla herkän r-testin ja puhdasta puhtaampi nega oli tulos. Klinikan ohjeiden mukaan r-testin saa tehdä aikaisintaan kahden viikon kuluttua siirrosta. Lääkkeet saa lopettaa negatiivisen testin jälkeen tai jos vuoto alkaa. Noh, kun tuo nega oli niin selvä, tuumasin että nyt saan sitten lopettaa lääkkeet ja jäädä odottelemaan vuotoa. Tänä aamuna sain sitten älynväläyksen, että testaan nyt vielä kun tissikipu on jäänyt vaivaamaan. Ja testiin tuli hailakka, juuri ja juuri erottuva viiva, kontrolliviivan lisäksi siis. Viiva tuli myös testiajan puitteissa ja siinä on myös punaista väriä.

Ensimmäinen ajatus: mitä??? Sitten iski paniikki. Olen lopettanut lääkkeet, viimeiset luget laitoin torstaina pp13 (illalla) ja silloin otin myös viimeisen Merimono-tabletin. Tänään on siis pp16. Hädissäni yritin googlettaa, mutta mitään vastaavaa en tietenkään löytänyt. Soitin siskolleni, joka aikoinaan usemman IVF:n läpikäyneenä ymmärtää mitä kaikkea ihmisen päässä voi tällaisessa tilanteessa pyöriä. Siinä kun vatvottiin asiaa, päätin että lähden kaupungilla käymään ja hakemaan uuden testin ja jos se on plussa, aloitan heti lääkkeet uudestaan. Ei muuta kuin tuumasta toimeen. Mukaan apteekista tarttui Clearbluen digitaalinen sekä "perinteinen" testi ja lisäksi vielä First Signal -testi. Kotiin päästyä tein heti tuon digitestin, johon tuli tietysti tulokseksi "Ei raskaana". Kuinkas muuten.

Tässä vaiheessa mieskin oli kotiutunut kaveriporukkansa mökkireissulta. Itku tuli taas, olin jo kuitenkin ehtinyt innostua ajatuksesta "mitäs jos...". Mitä tässä tilanteessa nyt voi tehdä? Tuntuisi hullulta aloittaa lääkkeet uudestaan tuon yhden haamun perusteella. Eikös Clearbluen pitäisi kuitenkin olla luotettava testi? Ehkä odotan vielä huomiseen, testaan aamulla ja jos silloin vielä jonkinlainen haamuplussa tulee, mietin lääkkeiden aloittamista uudelleen. Ja yritän tietysti soittaa klinikalle. Yritin soittaa jo pp14, negan jälkeen, mutta en tietenkään päässyt läpi.

Koskaan aiemmin en ole saanut r-testiin kontrolliviivan lisäksi mitään muuta. Ja tuo tuli sentään testiajan sisällä. Ja mieskin näki sen viivan, eli se ei ollut vain minun näköharha! Sen täytyy olla jotenkin viallinen testi. Vessakäynnillä äsken huomasin jo ensimmäiset viittaukset menkoista, rusehtavaa oli ilmaantunut valkovuoden sekaan. Kyljessä pistää ja selkä on kipeä (voi tietysti johtua eilisen pihatöistä, innostuin oikein antaumuksella haravoimaan). Tissit ovat kipeät edelleen. Aamulla mittasin lämmönkin, mikä ei kyllä yhtään tue raskausteoriaa (vain 36.5, yleensä luteaalivaiheessa noin 36.8).

Olisihan sen plussan pitänyt näkyä jo pp14? Mikä tuo haamu oikein on? Ei ymmärrä, taaskaan.

1 kommentti:

  1. Huh, onpas jännittävä tilanne! Plussauspäivissä on kyllä yksilöllisiä eroja, joten ei ole mitenkään mahdotonta, että olisit raskaana. Varmasti niistä Lugeista ei ole mitään haittaa, joten voisi olla hyvä ottaa yksi tabletti (ihan jo vain mielenrauhan takia!). Aamulla voisit testata uudelleen, jos sulla on vielä testejä jäljellä (sehän on parasta aikaa testaukselle!). Mutta kannattaa kyllä soittaa joka tapauksessa aamulla klinikalle, jos mahdollista. Ehkä he voisivat tehdä vielä varmuuden vuoksi veritestin? Olisi kyllä ihanaa, jos saisit nyt plussan!! :-) Tuuli

    VastaaPoista