maanantai 17. toukokuuta 2010

Panikointia

Eilisillan kuluessa paniikki kasvoi kasvamistaan ja samalla itsesyytökset alkoivat kummitella päässäni. Mitä jos olin viimein tullut raskaaksi, mutta lopettamalla lääkkeet sain myös raskauden loppumaan ennenkuin se ehti kunnolla edes alkaa? Mies yritti puhua minulle järkeä, mutta lopulta olin siinä pisteessä etten osannut ajatella muuta kuin että olin itse pilannut kaiken. Ilta kului mustassa sumussa, itkin ja itkin. Otin kuitenkin Merimono-tabletin ja Lugesteronit, jos jotain olisi vielä pelastettavissa. Näin painajaisia läpi yön ja aamulla herätessä olo oli kaikkea muuta kuin levännyt.

Tein kolme erilaista raskaustestiä, samanlaisen One Stepin joka näytti haamua eilen, Clearbluen perinteisen testin sekä First Signal -testin. Jokaisen tulos oli puhdas nega. Vuoto tekee tuloaan ja kivut ovat yltymässä, joten jos jotain oli alkamassa, sitä ei enää ole. Pääsin lopulta puhelimitse läpi klinikalle ja hoitaja sanoi luottavansa enemmän digitaaliseen testiin kuin netistä tilattuihin testeihin. Hän myös lohdutti, että minun ei pidä syyttää itseäni siitä kun lopetin lääkkeet. Olin kuitenkin käyttänyt niitä vaaditut kaksi viikkoa enkä tällä tauolla pilannut meidän mahdollisuuksia. Mysteeriksi jää, oliko testi viallinen vai oliko jotain kiinnittymisen yritystä tapahtunut. Lääkkeitä ei kuitenkaan enää jatketa. Tulevassa hoidossa testaan kahden viikon kuluttua siirrosta, mutta käytän varmuuden vuoksi lääkkeitä vielä muutaman päivän tämän jälkeenkin ja teen sitten vielä uusintatestin, ettei tarvitse käydä läpi juuri tällaista piinaa enää uudelleen.

Nyt olo on jo rauhallisempi. En voi asialle enää mitään, mutta voi olla että se jää kummittelemaan mieleeni. Olen oikeastaan helpottunut siitä että edessä on pakollinen kesätauko, tuntuu että tarvin lepoa tästä kaikesta. Seuraava PAS olisi edessä mahdollisesti elokuussa, viimeistään syyskuussa. Hoitaja lupasi Primolutit kesäksi, mikä on helpotus myös.

Tämän päivän olen kotona ja keräilen voimia. Nautin auringosta ja lämpimästä säästä. Taidan myös rueta tekemään listaa asioista, jotka on muistettava hoitaa ennen matkaa. Ja syön paljon jäätelöä.

3 kommenttia:

 1. Helpottavaa kuulla, että tilanne laukesi - vaikka todella ikävä, ettet ole raskaana :-( Tuntuu hurjalta sekin, ettei kaikkiin raskaustesteihin voi luottaa... Mutta onneksi sulla on nyt vedenpitävä suunnitelma, millä saat estettyä tuon saman tilanteen toistumisen. Aurinko auttaa varmasti nyt toipumiseen, ja jäätelökuuri myös! :-)

  VastaaPoista
 2. Paljon voimia teille. Tiedän niin hyvin miten paljon siihen pieneenkin toivon kipinään haluaa tarttua, ja kuinka siitä kaksin käsin pitää kiinni. Onneksi sait tilanteen rauhoittumaan. Aurinkoista alkukesää!

  VastaaPoista
 3. Tuuli: tosiaan aika hurjaa, että raskaustestin tulos voi olla epäluotettava. Voihan tietysti olla, että jotain kiinnittymisyritystä oli, mutta se ei sitten jatkunut pidemmälle... Ei voi tietää. Mutta jatkosuunnitelmat on tehty ja nyt yritetään nauttia kesästä ja auringosta. :)

  Rouva M: Kiitos tuestasi. :) Aurinkoista ja lämmintä alkukesää sinullekin!

  VastaaPoista