perjantai 27. toukokuuta 2011

Jotain edistystä

Viime postauksessa taisin jo kirjoittaa siitä, miten meidän nykyinen asunto on edelleen myynnissä ja uuteen muutetaan pikapuoliin. Noh, ainakin tuolla asunnonmyyntirintamalla on tapahtunut edistystä viime viikosta. Ollaan saatu tarjous (jee!), pyyntihintaan (jeejee!) ja kosteusmittauksestakin saatiin hyviä uutisia (jeejeejee!). Ensi viikolla tehdään kauppakirjat. Eli sen puolesta asiat alkaa olla ok.

Menkkoja ei vieläkään kuulu eikä näy. Tänään taitaa olla kp39? Ei kai se mitenkään hurja luku vielä ole, mutta tuntuu jo paljolta. Tuhrua on tosin ehkä tullut inasen enemmän viime päivinä, joten ehkä ne sieltä vielä joku päivä.. Kunhan päästäisiin siihen PAS:iin vielä ennen kesätaukoa! Se tehdään lääkkeellisenä, joten siirto menee kiertopäiville 17-21. En ole uskaltanut katsoa kalenterista voisiko tuo meidän tuurilla osua juuri juhannukseen, sille nyt ei sitten tietysti voi mitään jos niin käy. Lääkkeellisen PAS:n kanssa onneksi voi vähän säätää noiden päivien kanssa, jospa siinä olisi riittävästi pelivaraa. Saa nähdä.

MS-rintamallakin saa jännätä lähiviikkoina. Pari päivää sitten ruokaa tehdessä leikkasin sormeeni (sama sormi johon leikkasin vuosi sitten viimeksi...) ja siitä tuli mieleen jäykkäkouristusrokotus. Selvittelin milloin se on viimeksi laitettu ja niinhän se oli mennyt jo vanhaksi, edellinen tetanustehoste oli laitettu v. 2000. Siitä sitten uutta rokotetta hankkimaan. Terveyskeskukseen en päässyt puhelimella läpi, joten varasin ajan yksityiseltä lääkäriasemalta. Yritin soittaa myös MS-hoitajalle ja kysyä onko tuon rokotteen laittamisessa mitään erikoista. En tietenkään saanut hoitajaa kiinni. Siinä sitten vietin päivän googlettelemalla jäykkäkouritusrokotusta ja MS-tautia, enkä tullut yhtään viisaammaksi. Suomalaisella keskustelupalstalla monet kehottivat ottamaan pelkän tetanusrokotteen, ilman kurkkumätärokotetta (nämä siis laitetaan kai samassa rokotteessa nykyään). Helpommin sanottu kuin tehty, toista kun ei enää saa ilman toista. Lääkäriasemalla sairaanhoitaja vielä kysyi päivystävältä lääkäriltä sekä myös talon omalta neurologilta mielipidettä ennenkuin uskalsi pistää tuon yhdistelmärokotteen. En tietystikään haluaisi pahenemisvaihetta, mutta toisaalta ajatus jäykkäkouristuksesta pelottaa vielä enemmän (kun nyt satun muutenkin olemaan altis kaikenmaailman haavereille), joten halusin ehdottomasti tuon rokotteen. Nyt sitten ei voi muuta kuin katsoa mitä tuleman pitää ja toivoa, ettei mitään pahenemisia tule..!

Muuttolaatikot odottelee jo pakkaamista ja gradustakin pitäisi ensi viikolla käydä juttelemassa. Tuskin se kovasti kesän aikana edistyy, mutta jos vaikka viimeistään elokuussa... Mutta muutto on sentään edessä ihan kohta! Muutenkin tämä kulunut viikko on ollut helpompi, tai siis on ollut helpompi olla. Ja onneksi muuton vuoksi riittää puuhaa vielä lähipäiviksi ja -viikoiksikin. Jospa tämä tästä.

2 kommenttia:

 1. Enpäs tiennytkään tuota jäykkäkouristuasiaa, kiitos kun kirjoitit siitä.
  Hyvä, jos asiat alkaa näyttämään valoisimmilta! Ihan älyttömästi toivoisin Teille sitä mitä eniten haluatte, mutta odotellessa edes mielenrauhaa.

  Onnea asuntokauppojen johdosta ja tsemppiä muuttoon!

  VastaaPoista
 2. Kiitos :)

  Nuo rokotukset taitaa MS:n suhteen olla yleensäkin aika kaksipiippuinen juttu... Sairaanhoitajan sanoin pitää punnita riskit ja kaipa se on ihan tottakin. Toisaalta kun ei ikinä tiedä mitä tuleman pitää (vaan ei kai elämässä muutenkaan), niin tuo punnitseminen voi olla aikasta vaikeaa. Mulla ei muista rokotuksista ole kokemusta MS:n kanssa kuin siitä surullisen kuuluisasta possuflunssapiikistä, mutta siitä selvittiin onneksi muutaman päivän kuumeilulla. Saa nähdä mitä nyt sitten, mutta so far so good.

  VastaaPoista