torstai 11. marraskuuta 2010

Vanha tuttu

Mitäpä muuta testin tulos oli kuin negatiivinen, taas kerran. Pöljä kun olen, jätin testin kylppäriin pyykkikoneen päälle ja kun myöhemmin kävin katsomassa, oli testiin ilmaantunut se kuuluisa roskishaamu. Vaan kun nuo roskishaamut ovat yhtä tyhjän kanssa, alkaa tämä ekan hoitokierroksen viimeinen pas olla ohi. Jotain mystistä siinä kuitenkin on kun näkee testi-ikkunassakin väriä, olkoonkin että se on ilmaantunut siihen testiajan jälkeen.

Eilen tosin jo vakavissani harkitsin että olisin tänään käynyt yksityisellä lääkäriasemalla mittauttamassa hcg:n, mutta jätin nyt senkin sitten väliin. En vain kertakaikkiaan jaksanut lähteä. Päätä särkee ja syysflunssa tekee tuloaan. Ja vaikka olisihan se ollut kiva kerrankin saada ihan virallinen tulos, niin toisaalta se on tässä tilanteessa vain turhaa rahanmenoa. Nega on nega, sama mitä kautta se kerrotaan.

Olin kuvitellut etukäteen, että tämän viimeisen pas:n epäonnistuminen olisi varmasti älyttömän raskasta, pelkäsin että miten ikinä selviän uudesta pettymyksestä. Edellisestä pas:sta tuloksena kuitenkin oli alkuraskauden keskenmeno ja nyt kyseessä olivat meidän viimeiset alkiot. Mutta jostain syystä kävikin vähän toisin. Totta kai olisin mieluummin valinnut plussan ja raskauden, mutta jotenkin oudosti tämä tilanne on kuitenkin niin tuttu ja jopa turvallinen. Yritin kyllä pitää toivon rippeistä kiinni viimeiseen asti, mutta kaipa tiesin tuloksen jo ennen testiä, jollain tavalla. Kyyneleet tulivat siinä vaiheessa, kun kerroin miehelle tilanteen. Silti nyt tuntuu että edellinen pas ja se miten se päättyi, oli paljon paljon raskaampaa.

Kun sain enimmät itkut itkettyä, varasin ajan yksityiselle klinikalle. Lähdemme uuteen hoitoon heti kun se on mahdollista. Pyysin yliopistosairaalasta tähän ensimmäiseen hoitoon liittyvät tiedot, toivottavasti ne ehtivät tulla viikon sisällä, aika klinikalle on jo tasan viikon päästä. Lugesteron-kuuri loppui eilen, saa nähdä kuinka monta päivää luget vielä jaksavat pitää vuodon poissa (villi veikkaus on että se alkaa about 5 päivän päästä, jostain kumman syystä keltarauhaslääkkeet tuntuvat venyttävän uuden kierron alkamista aina vaan pidempään). Olen kuitenkin lähestulkoon varma siitä, että uusi kierto ehtii alkaa ennen ensi viikon aikaa. Toiveissa onkin uusi hoito sitä seuraavaan kiertoon. Tai jos hoidon alkaminen menee ensi vuoden puolelle (onhan siinä klinikallakin varmaan joulutauko välissä), toivottavasti saisin kuitenkin mukaani uuden hoidon reseptit ja voisin käydä hakemassa lääkkeet vielä tämän vuoden puolella. Eläköön Kelan maksukatto.

Ehkä joskus myöhemmin voisi analysoida tarkemminkin tätä läpikäytyä ensimmäistä hoitokierrosta, mutta ei vielä. Käyn sen sijaan etsimässä kaapista finrexinit ja lämmitän kuumaa vettä sekä kupillisen glögiä. Juuri nyt tarvitaan jotain lämmintä ja lohdullista.

3 kommenttia:

 1. Voi kurjuus... Josset jaksa menna veritestiin, niin kannattaisiko kuitenkin vielä testata huomenna uudelleen?

  Hoitojen kanssa eläminen on yhtä julmaa vuoristorataa. Pettymiseen voi vähän tottua kun hoitoihin turtuu (kuten sinulle näyttää käyneen), mutta en tiedä auttaako se yhtään, kun samaan aikaan toivottomuudentunne lisääntyy... Mutta ihan objektiivisesti ajateltuna teillä on oikein hyvät mahdollisuudet onnistua: tämähän oli vasta ensimmäinen IVF, ja sen yhdestä PAS:ista jo plussasitkin! Tietysti kun pettymys tulee, niin toivo menee ikkunasta melkein puoliautomaattisesti joksikin aikaa... Ihan oikein, ettet ala nyt analysoimaan asioita liikaa. Kaikkein tärkeintä on, että pidät nyt huolta itsestäsi päivä kerrallaan!

  Lämmin halaus!!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Tuuli!

  Olin suunnitellut että testaan huomenna vielä uudelleen, nyt tosin näyttäisi siltä että ennustukseni uuden kierron alkamisesta olisi menossa pahasti pieleen. Kipuja ei onneksi juuri ole *kop kop*, mutta muita konkreettisempia merkkejä kyllä... Mutta, jos mitään mullistavaa ei tapahdu, teen vielä uusintatestin.

  Totta varmasti on, että tähän kaikkeen on jollain tavalla turtunut. Yritän hakea lohtua ajatuksesta että voin tulla raskaaksi ja olla liikaa miettimättä muuta taakse jäänyttä. Välillä onnistun paremmin, välillä huonommin... Lohtua tuo myös tieto siitä, että uuteen hoitoon ja mahdollisuuteen ei ole mahdottoman pitkä aika. :)

  VastaaPoista
 3. Samassa veneessä seilataan. Tavallaan ainakin.
  Itse pohdin lähdemmekö yrittämään lahjasoluilla, mutta 10v hoitohistorialla takaraivossa jyskyttää ajatus siitä mitä muutakin sillä 5k eurolla voisi tehdä. Kun historia on jo raa'asti opettanut, että hoidot on aikalailla sama kuin pyyhkisi rahoilla takapuolensa.

  Anteeksi purkaus, haluaisin kovasti tsempata, mutta voinpa ainakin sanoa että tiedän täysin miltä sinusta juuri nyt tuntuu!

  Toivottavasti sinun kohdallasi tulos muuttuu haluttuun suuntaan. Pidän peukut ja isovarpaat pystyssä!! :)

  VastaaPoista