lauantai 21. huhtikuuta 2012

Hyviä uutisia

Punktio sujui hyvin ja mikä parhainta, tulosten osalta hienommin kuin uskallettiin toivoa. Odottelimme maksimissaan 10 munasolua, mutta niitä löytyikin 13. Klinikan laboratoriosta soitettiin tänään aamulla, että 11 on hedelmöittynyt normaalisti ja tilanne näyttää tosi hyvältä. Laborantti aloitti puhelun sanomalla että täällä olisi hyviä uutisia. Siinä kohtaa oli jo helpompi hengittää.

Eilen oli aamusta lähtien hyvä olo, asiaa auttoi varmasti se kun olin jopa onnistunut nukkumaan muutaman tunnin. Klinikalla oli mukavan rauhallista, tai ainakin siltä tuntui lepohuoneesta käsin. Sinä aikana kun olimme klinikalla, toimenpiteissä kävi meidän lisäksi vain kaksi muuta pariskuntaa. Lääkitys toimi hyvin ja keräyksen aikanakin pahimmat kivut tulivat kohdunsuun puudutuspiikeistä. Ihan lopussa vasemman puolen follit olivat piilosilla ja hoitaja joutui painelemaan vatsan päältä, mikä tuntui pahalta. Mutta kaikkinensa keräys meni hyvin, ensimmäistä kertaa pystyin itsekin seuraamaan ruudulta mikä rakkula milloinkin tyhjennettiin. Punktion jälkeen kivut sitten yltyivät. Lääkkeet eivät meinanneet millään purra ja vasta lihakseen pistetty petidiini auttoi. Lääkäri myös katsoi ultralla munasarjojen tilan ja määräsi varmuuden vuoksi eiliselle antibiootit. Klinikalla vierähti kaikkinensa pitkälle iltapäivään.

Kokemus vei voimat ja eilisilta kului sohvalla torkkuen. Edelleen olo on jyrätty ja liikkuminen melkoisen tuskaista. Vaikka soluja saatiin hyvin, aamuun asti mielessä kaihersi pelko siitä millaisia tuloksia laboratoriosta saadaan. Oli niiiin iso helpotus kuulla että meillä on hedelmöittyneitä soluja. Toki maanantaihin ja siirtoon on vielä aikaa ja katoa tapahtuu varmastikin vielä. Mutta nyt haluamme ja ehkä jo uskallammekin Miehen kanssa luottaa siihen, että siirto todella on maanantaina ja siitä alkaa taas erilainen jännitysnäytelmä.

3 kommenttia:

 1. Vau, todellakin hyviä uutisia!! 11 normaalisti hedelmöittynyttähän on loistosaalis!:) Ihana laborantti, kun päästi sut heti piinasta..:)

  Nyt vain lepoa ja vielä kerran lepoa, niin oot maanantaina voimissa ja siirtokunnossa!! Täältä lähetetään onnensäteitä matkalle!!
  Sofi

  VastaaPoista
 2. Jes, oikein mahtava tulos teillä! :) Toivottavasti olet nyt toipunut koettelemuskesta. Ja hirmuisesti tsemppiä huomiseen. Olen hengessä mukana! :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos Sofi ja Rowan :) Hyvillä mielin ollaan ja kovasti tietysti toivotaan että myös jatko sujuisi yhtä hyvin. :)

  VastaaPoista