maanantai 23. huhtikuuta 2012

Sydän toivoa täynnä

Vaikka punktio meni hyvin ja saimme hyviä uutisia munasolujen hedelmöittymisestäkin, silti aamulla klinikalla omaa vuoroa odottaessa jännitti. En tiedä itsekään miksi sitä aina jotenkin alitajuisesti yrittää varautua huonoihin uutisiin... Yritin kuitenkin hokea itselleni että kyllä klinikalta olisi soitettu jos olisi tullut ongelmia. Ja kun lääkäri sitten heti alkuun sanoi hymyillen, että tilanne on nyt tosi hyvä, vierähti iso kivi sydämeltä. Alkiot olivat jakaantuneet hienosti ja yhtä (vai kahta?) lukuunottamatta kaikki hedelmöittyneet olivat vielä tallella! Siirtoon oli valittu 10-soluinen top-alkio ja 6-soluinen "lähes" top-alkio. Pakkaseen saimme yhteensä 10 alkiota neljässä oljessa. Uskomatonta..! Pitkin päivää olen pysähtynyt miettimään, että tässä hetkessä saa olla onnellinen. Hymyilyttää.

Lääkärin kanssa oli aiemmilla käynneillä ollut puhetta että jos haluamme, niin tuoresiirron yhteydessä voidaan tehdä alkiokuoren avaus. Olimme miettineet valmiiksi että haluamme nyt että tuo avaus tehdään, tässä vaiheessa hoitoja tuntuisi hullulta olla kokeilematta. Onpahan nyt sitten sekin mahdollisuus katsottu. Siirto meni ilman ongelmia ja sain rauhassa pötkötellä siirron jälkeen. Tukilääkityksestä riitti juttua hoitajan kanssa, kun lääkkeitä on taas melkoinen cocktail. Aamuin illoin Lugesteronia, aamuisin kortisonia, iltaisin primaspania, jossain vaiheessa päivää Klexane sekä minun "vapaaehtoiset pakolliset", monivitamiini ja magnesiumlisä. Lisäksi tukilääkkeenä on Ovitrelle/Pregnyl, joista ensimmäisen annoksen hoitaja pisti tänään klinikalla. Torstaina on seuraava Ovitrelle-pistos ja ensi viikolle tulee vielä kaksi pistosta Pregnyliä, jota onneksi on edelleen jääkaapin kätköissä odottamassa. Pregnylin vuoksi piinaviikoista tulee todella pitkät, hoitaja laski että äitienpäivänä olisi turvallista testata niin ettei Pregnyl enää haamuile testissä. Miten se voikin osua juuri äitienpäivään... Ja tietysti samana päivänä on meillä suvussa muutenkin juhlia, joten todennäköisesti emme ole Miehen kanssa edes kotona tuolloin. Testin tekeminen saakin varmaan odottaa vielä yhden päivän lisää.

Nyt on ihan uskomattoman hyvä olla. Fyysiseen olotilaan tietysti vaikuttaa se että munasarjat ovat vielä niin turvoksissa, varsinkin kävellessä tuntuu kipua ja vatsan turvotus on aika huikeaa. Mutta olo on silti fyysisestikin niin hyvä että nuo seikat tuntuvat vähemmän tärkeiltä. Tässä vaiheessa asiat ovat kuitenkin niin hyvin kuin ne voivat ylipäätään olla. Haluan nyt nauttia tästä hetkestä, tuntuu että meillä todella on taas toivoa.

4 kommenttia:

 1. Mahtavia uutisia! <3 Todellakin, sinulla on nyt lupa nauttia loistavasta tuloksesta ja edellytykset onnistumisellekin ovat kyllä melkoisen lupaavat! :) Aika pitkä piina-aika sinulla on edessäsi, mutta nyt toivotaan, että sen päässä odottaisi sitten se maailman paras palkinto. Tsemppiä! :)

  Pisteletkö tuota Pregnyliä siksi, että limakalvo pysyisi parempana ja alkioiden kiinnittyminen olisi todennäköisempää vai miksi? Itse olen miettinyt, että jos/kun tästä nyt meille nega tulee, niin pitäisi kysäistä, olisiko jotain vielä Lugejen lisäksi, joka voisi olla avuksi kiinnittymisvaiheessa.

  VastaaPoista
 2. Pregnylin tarkoitus on tosiaan tukea ja vahvistaa limakalvoa ja siten edesauttaa kiinnittymistä. Hoitaja eilen juuri jutteli että heillä on saatu hyviä kokemuksia Pregnylistä tukihoitona. Minulla ei ollut aiemmin käynyt mielessä että sitä voisi pistää myös siirron jälkeen, mutta lääkäri otti asian puheeksi edellisen hoitoyrityksen yhteydessä. Jospa siitä olisi nyt apua..! Kiitos Rowan <3

  VastaaPoista
 3. Vau, ihan loistava punktiosaalis ja hienot alkiot siirtoon! Pidän peukkuja! Mäkin muuten käytin jossain inssikierrossa Pregnyliä limakalvon tukemiseen ja voi elämä, miten oli vaikeaa olla testaamatta etukäteen. Tavallaan kyllä hyväkin: kun on ikään kuin pakko pysyä ruodussa testaamisen kanssa, niin ei pääse tulemaan turhia paniikkeja.

  Halaus!

  VastaaPoista
 4. Niinhän se on, nyt on pakko malttaa testaamisen kanssa jos haluaa saada oikeasti luotettavan tuloksen... yleensä niin kärsimättömälle ihmiselle kerrankin selkeä lähtötilanne. :) Tosin mitä pidemmälle näissä kuvioissa ollaan menty, niin sitä enemmän olen alkanut kammota testaamista. Lykkäisin sitä vielä annettua testipäivääkin pidemmälle, jos se olisi mitenkään mahdollista. Mutta nyt ollaan vasta niin alkupäivissä, että saa nähdä miten nämä viikot tästä etenee..!

  Kiitos Eileithyia ja halaus sinullekin!

  VastaaPoista