maanantai 30. tammikuuta 2012

Vaihto

Puregonit on pistelty ja tästä päivästä eteenpäin lääkearsenaaliin tulee Menopur. Onneksi sitä lääkeainetta ei tarvi "sekoitella" kuin kerran. Ja vielä suuremmaksi onneksi hoitaja antoi meille mukaan jonkinlaisen ohjeläpyskän. Vaikka hoitaja kyllä ohjeisti Menopurin sekoittamisen ja pistämisen viime viikolla, en muistaisi mitään ilman ohjetta. Tämä on juuri se minun ongelmakohta; pistämistä sinänsä en koe erityisen ahdistavana, mutta lääkkeiden, ruiskujen ynnä muiden vastaavien kanssa sotkemisen kyllä. Klexane on tosin ihan oma lukunsa pistämisessäkin, sen rinnalla Puregon-kynän pistoa tuskin edes huomaa. Laskeskelin että kaapissa odottavasta Menopurista riittäisi neljään pistokseen, eli sehän loppuu ihan pian. Muistaakseni tällä kaavalla pistokset jatkuisivat viikonloppuun (lauantaihin ehkä?), jos punktio tulee ensi viikon alkupuolelle. Pitää kysyä asiasta huomenna lääkäriltä. Ehkäpä Menopuria tulee vielä toinen pienempi määrä jatkoksi tai sitten palataan vielä hetkeksi Puregoniin. Kynään jäi 100IU annos vähintään, yleensä niissä kai on vähän ylimääräistäkin.

Eilen illalla panin merkille että vatsaa turvotti (no juu, pizzalla voi olla jotain tekemistä asian kanssa) ja jotain tuntemuksiakin masussa on, ehkä siellä jotain tapahtuu. Muuten olo on edelleen aika normi, tosin kiukku on tehnyt paluun... Yritän kyllä laskea kymmeneen, mutta pääsen vain viiteen asti ja sitten kiehahtaa, tietysti ihan pikkuasioista. Miehen ei tarvi kuin tyhjentää astianpesukone jotenkin eri tavalla kuin "pitäisi", niin vedän herneen nenään. Fiksua. Illalla myös särki päätä, särkylääkkeen myötä kipu siirtyi vasemmalta puolelta päätä oikealle puolelle...

Huomenna olisi ultrapäivä. Jännittää.

2 kommenttia:

  1. Heippa! Menopur on yhtä 'helppo' pistää kuin pregnylkin, purkit on vain helpompi avata..:) Pidetään peukkuja huomiselle!!!!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Sofi! Kiva kuulla, eiköhän Menopurin kanssa sitten tule toimeen. :) Sekin on plussaa jos purkin saa helpommin auki mitä Pregnylin..! Sen kanssa saa aina tapella, pitäisikin nyt koettaa löytää jostain kaapin perukoilta semmoinen "purkinavaaja" mikä on joskus muinoin klinikalta saatu. Sen kanssa saa Pregnylinkin avattua ilman suurempia haavoja ja lasinsirpaleita :)

    VastaaPoista